Fagforeninger

Fagforeninger 2024 – Se de billigste fagforening priser her!

Guide: alt du skal vide om fagforeninger 2024. Her kan du let finde din nye billige fagforening og skifte allerede i dag.

Min A-kasse lønsikring
4.6
A-kasse
506 kr./md.
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Attraktiv lønforsikring
Billigt kontingent
Studiemedlemmer gratis - Kontorer i KBH V, Aarhus, Fredericia, Valby, Åbyhøj, Aalborg, Odense, Næstved, Rødovre. Dette er et annonce link.
Ase 2
5
A-kasse
527,-
Fagforening
74,-
Gælder
Alle
Dagpenge op til 24.199 kr. md.
Adgang til Ase Lønsikring
Få 6 mdr. gratis fagforening ved indmeldelse - Hovedkontor København SV + mødesteder i hele DK. Dette er et annonce link.
det faglige hus
5
A-kasse
497,-
Fagforening
69,-
Gælder
Alle
Danmarks billigste
Gratis fagforening i 6 måneder
Gratis fagforening i 6 mdr. - Hovedkontor i Esbjerg - 8 fysiske afdelinger i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Herning, Kolding, Hillerød og Ringsted - Dette er et annonce link.
Akademikernes akasse
4.6
A-kasse
484,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Få tre måneders gratis lønsikring
Hurtigere i job
Gratis for studerende under 30 år - Kontor i København V, Odense C, Aarhus C, Aalborg, Esbjerg, Vejle, Herning. Dette er et annonce link.
ftfa logo
4.6
A-kasse
488,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende under 30 år
Lynhurtig hjælp til din jobsøgning
Lønsikring
Få hjælp til CV og ansøgninger - Få hjælp til nyt job - Attraktiv lønsikring - Hovedkontor København S - Afdelinger Aarhus C, Aalborg, Odense C, Kolding, Næstved. Dette er et annonce link.
CA akasse
4.5
A-kasse
528,-
Fagforening
55,-
Gælder
Alle
Hjælp til at finde nyt job
Kontante rabatter og fordele
Lønsikring
Tryghed og økonomisk sikkerhed - Lønværktøjer og hjælp til lønforhandling - Kontorer i Aarhus, Aalborg, Gentofte, Kolding. Dette er et annonce link.
lederne
4.8
A-kasse
499,-
Fagforening
220,-
Gælder
Ledere
Mulighed for lønsikring
Attraktive medlemstilbud
Fordele: Tilkøb af lønsikring - Juridisk hjælp inden for 24 timer - Karriererådgivning og udvikling - Hovedkontor i København S - Afdelinger i Ålborg, Herning, Århus V, Kolding, Roskilde. Dette er et annonce link.
virksom logo
4.5
A-kasse
499,-
Fagforening
220,-
Gælder
Selvstændige
Dagpenge ved ledighed
Jobrettet efteruddannelse
Få indtægtssikring og økonomisk tryghed - Sparring til forretningsudvikling - Hovedkontor i København S. Dette er et annonce link.

 

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

Læsetid: 7 min.Opdateret: 7. september 2024

Guide: alt du skal vide om fagforeninger i 2024

Hvis du ikke er medlem af en fagforening, og der skulle ske noget ubehageligt på din arbejdsplads som eksempelvis en uforklarlig fyring eller en arbejdsskade, vil du således komme til at stå helt alene med dine problemer.

Som en del af det danske arbejdsmarked er det altid en god idé at være medlem af en fagforening. En fagforening sørger nemlig for at varetage dine interesser overfor din arbejdsgiver, og arbejder blandt andet for bedre løn, uddannelse og gode arbejdsforhold og vilkår for dig.

Din fagforening hjælper dig også i forbindelse med konkrete problemer på arbejdspladsen. Det kan eksempelvis være, hvis du bliver uretmæssigt fyret i forbindelse med en graviditet, eller hvis du ikke får den løn, du har krav på.

Derfor er det altid rart at have en fagforening som normal lønmodtager, da du ved, at der altid står nogen klar til at hjælpe dig i forbindelse med vilkår på arbejdspladsen samt i forbindelse med uretfærdig behandling fra en arbejdsgiver.

De to mest kendte fagforeninger i Danmark er 3F og HK, og da de to fagforeninger også får gode anmeldelser af deres medlemmer, kan det også være en god idé for dig at undersøge, om en af de to fagforeninger passer til dig.

HK organiserer bl.a. lægesekretærer, kontorassistenter og butiksansatte, og det er derfor en fagforening, som dækker rigtig bredt på det danske arbejdsmarked.

3F er Danmarks største fagforening, som organiserer lønmodtagere, der er både ufaglærte og erhvervsuddannede. 3F har langt over 200.000 medlemmer i hele Danmark, og det kan således også være relevant for dig at undersøge, om 3F er den rette fagforening for dig.

Men der findes også mange andre fagforeninger, og du bør derfor læse med herunder for at blive klogere på, hvad du skal vælge.

 

billige fagforeninger

 

Hvilken fagforening hører jeg til?

Der findes mange fagforeninger i Danmark, og derfor kan det være svært at overskue dem alle og vælge den rigtige for dig. Det kan være fristende at vælge den fagforening, som mange andre på arbejdspladsen har, men du skal huske, at der er frit fagforeningsvalg, og måske passer en anden fagforening bedre til dig.

Traditionelt har det været populært at vælge fagforening efter fag, og selvom dit fag og din uddannelse i dag har mindre betydning end tidligere, så er disse forhold stadig vigtige i forhold til at vælge en fagforening, der passer til dig.

Der findes nemlig stadig en lang række fagforeninger, som er specialiseret i specifikke fag eller specifikke brancher, og det er derfor altid en god start at undersøger dine muligheder for valg af fagforening inden for netop dit fag eller din branche.

Men det er som nævnt ikke længere nødvendigvis det bedste valg for dig at gå med en fagforening, der henvender sig specifik til dit fag, da der er mange andre forhold, som har betydning for, hvilken fagforening skal du vælge, og passer bedst til dig. Der findes således også mange tværfaglige fagforeninger, som kan tilbyde noget andet til dig.

Det kan derfor ikke nødvendigvis siges, at du hører til en specifik fagforening, men det er som udgangspunkt godt at starte med at kigge på eventuelle fagforeninger, som passer til dit fag eller din branche. Og selvom det naturligvis er fristende at melde sig ind i den samme fagforening som alle dine kollegaer, så skal du huske, at frit fagforeningsvalg er sikret ved lov, hvorfor du aldrig er tvunget til at vælge den samme fagforening som andre på arbejdspladsen.

 

Hvilken fagforening skal jeg vælge?

Når du vælger fagforening, bør du først og fremmest kigge helt konkret på, hvad de forskellige fagforeninger kan tilbyde dig, da det er det bedst grundlag for at få en fagforening, du vil blive glad for.

I den forbindelse skal du bl.a. spørge dig selv, om du vil have en fagforening med eller uden overenskomst. Hvis du vælger en fagforening med overenskomst, vil fagforeningen stå for at forhandle overenskomst, som er en aftale, der bliver indgået med arbejdsgiveren om bl.a. løn og arbejdsvilkår. Hvis du vælger en fagforening med overenskomst, kan du således være sikker på, at der sidder nogle dygtige folk og varetager dine interesser og derved sikrer dig en god løn og nogle gode arbejdsforhold.

Der findes dog også fag, hvor det ikke er relevant med overenskomster, og her er det naturligvis ikke relevant at vælge en fagforening med overenskomst.

Når du har styr på det med overenskomst, er det også en god idé at tænke over, om du vil have din fagforening og din a-kasse samme sted. Det er muligt at have a-kasse og fagforening to forskellige steder, og du behøver derfor ikke nødvendigvis gå med den fagforening, som bliver tilbudt af din a-kasse.

Der kan dog være fordele ved at have de to ting samlet ét sted. Det kan eksempelvis være en samlerabat, og derfor er det en god idé at kigge på, hvilke fordele din a-kasse konkret tilbyder ved at havde a-kasse og fagforening samlet, inden du tager valg om fagforening.

Lige meget om du vælger at have de to ting samlet eller ej, så skal du huske, at det under alle omstændigheder er en god idé at være medlem af både en fagforening og en a-kasse, da a-kassen hjælper dig med andre ting end det, din fagforening kan hjælpe dig med.

Når du har styr på a-kasse, er det som nævnt ovenfor også vigtigt at afgøre, om du vil have en fagforening, som er specialiseret i netop dit fag, eller om du har det fint med en mere generel fagforening.

 

Fagforeningspriser

Der er stor forskel på priserne fra fagforening til fagforening, hvor priserne afhænger af, hvad der er inkluderet. Der er eksempelvis stor forskel på priserne afhængigt af, om du vælger en fagforening, som forhandler overenskomst eller ej.

Her er fagforeninger uden overenskomst billigere end fagforeninger med overenskomst, men det er som nævnt ovenfor vigtigt at tage stilling til, hvad der er nødvendigt i forhold til din branche.

Dertil afhænger priserne på fagforening også andre ting som eksempelvis forsikring, da nogle fagforeninger tilbyder forsikringer som en del af den månedlige pris. Prisen kan også afhænge af andre små detaljer som eksempelvis mulighed for rabatter i forskellige butikskæder, som har en aftale med fagforeningen.

Endeligt kan priser på fagforening også afhænge af fysisk tilstedeværelse rundt omkring i landet. Hvis du foretrækker at have et fysisk kontor fra din fagforening tæt på din bopæl, skal du være klar til at betale mere pr. måned, da det er dyr for fagforeninger at holde mange små kontorer åbne.

Som studerende har du ikke samme behov for en fagforening som lønmodtagere, men det kan alligevel være en god idé at melde sig ind i en fagforening, når du studerer, hvis du eksempelvis har et studiejob. Som studerende kan du tilmed ofte blive gratis medlem af en a-kasse, hvorfor det nemt kan betale sig at melde sig ind.

 

De billigste fagforeninger

Der kan være mange penge at spare fra fagforening til fagforening, men det er aldrig en god idé at vælge en fagforening, bare fordi det er den billigste. Du skal som nævnt i stedet starte med at kigge på fagforeninger, som passer til dig, og som kan opfylde dine behov.

Når du har helt styr på, hvad du gerne vil have ud af din fagforening, kan du eventuelt lave en liste over de fagforeninger, som passer til dig og opfylder dine behov i forbindelse med eksempelvis branche og overenskomst.

Herfra kan du begynde at kigge på, hvilke af disse fagforeninger, der giver dig den bedste pris. Her skal du også tage stilling til, om du vil have din a-kasse og din fagforening samlet ét sted.

Priserne på de billigste fagforeninger starter et godt stykke under hundrede kroner om måneden uden a-kasse, mens du skal regne med, at du som minimum skal betale omkring 550 kr. for fagforening inklusiv a-kasse.

 

Hvad er den bedste fagforening?

 

Hvad er den bedste fagforening?

Når du skal tage en stor beslutning som valg af fagforening, vil du naturligvis gerne tage en god beslutning og vælge den bedste fagforening. Men hvordan finder du frem til den bedste fagforening i et hav af forskellige fagforeninger?

Det kan du naturligvis gøre ved at forhøre dig hos dine kollegaer på arbejdspladens og få dem til at fortælle om deres erfaring med specifikke fagforeninger. Denne metode vil dog sjældent giver dig et fuldt overblik over dine muligheder for valg af fagforeninger, hvorfor en bedre metode er at søge på Trustpilot, hvor du kan finde frem til de fagforeninger med de bedste anmeldelser.

 

Troværdige kilder: Få hjælp til a-kasse og fagforening

Find troværdige kilder, der kan hjælpe dig med info am dagpenge og ledighed. Få adgang til rådgivning og ressourcer, som giver dig overblik og kontrol over din økonomi og ledighed.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) (Troværdig kilde) – STAR er en anden statslig autoritet, der har relevant og omfattende information om a-kasser og dagpengeordninger.

Borger.dk (Troværdig kilde) – Tilbyder grundlæggende information om a-kasser og rettigheder på det danske arbejdsmarked.

LO (Fagbevægelsens Hovedorganisation) (Troværdig kilde) – LO har omfattende information om fagforeninger og a-kasser. De tilbyder en bred vifte af ressourcer til arbejdstagere om arbejdsmarkedslovgivning, a-kasse-tilmeldinger og ydelser.

HK Danmark (Troværdig kilde) – HK er en af Danmarks største fagforeninger, som tilbyder specifik information om a-kasser til deres medlemmer

 

SE ALLE A-KASSER

 

Scroll to Top