FTFa a-kasse – Skift i dag, alle kan blive medlem her. Bliv medlem

ftfa logo
4.6
A-kasse
472,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Få hjælp til CV og ansøgninger - Få hjælp til nyt job - Attraktiv lønsikring - Hovedkontor København S - Afdelinger Aarhus C, Aalborg, Odense C, Kolding, Næstved. Dette er et annonce link.

 

Hvis du overvejer at blive medlem af FTFa a-kasse

Et medlemskab i en a-kasse er alt der skal til for at redde dig fra den økonomiske afgrund, hvis du bliver fyret. En arbejdsløshedskasse yder først og fremmest økonomisk bistand, men samtidig får du tilbud om kompetent og relevant udvikling, som kan hjælpe dig videre til et nyt job.

Fokus på denne side er på Funktionærernes og Tjenestemændenes Fælles-Arbejdsløshedskasse, eller FTFa a-kasse forkortet. Vi giver dig både et overordnet et overblik over FTFa a-kasse samt relevante oplysninger du har brug for, hvis du overvejer at blive medlem af FTFa a-kasse. Der kan også være særlige betingelser du skal overholde for at blive medlem og dem belyser vi naturligvis også.

A-kasse giver dig tryghed

For at have de bedst mulige forudsætninger for at vælge den rigtige a-kasse skal du vide, hvad en a-kasse er. En arbejdsløshedskasse, forkortet a-kasse, fungerer som en slags forsikring der træder i kraft, når du mister dit arbejde. Om du mister dit job efter en fyring eller du selv siger det op har ingen betydning i forhold til dine rettigheder i din a-kasse.

Når du har mistet dit job udbetaler a-kassen dagpenge til dig, så du fortsat kan opretholde en acceptabel levestandard og ikke mindst overleve, indtil du finder et nyt arbejde. Foruden økonomisk bistand, i form af dagpenge og efterløn, giver a-kassen dig også kompetent rådgivning som skal sikre, at du kommer godt gennem hele processen omkring at tabe sit job. Og ikke mindst for at sikre, at du kommer godt videre.

Et medlemskab kræver et fast månedligt kontingent, og for at blive medlem af en a-kasse skal du have et arbejde. Du kan med andre ord ikke melder dig ind i en a-kasse efter du har mistet dit job. Hvor meget du skal betale for at være medlem af en a-kasse svinger fra a-kasse til a-kasse. Fælles for dem alle er dog, at dit a-kasse kontingent kan trækkes fra i skat. Det faktiske beløb bliver dermed mindre, og det skal du huske, når du sammenligner priser.

Størrelsen på a-kassens kontingent varierer afhængig af, om du både ønsker dagpenge samt efterløn og pension, eller du kun ønsker dagpenge.

 

FTFa a-kasse er blandt Danmarks største

FTFa a-kasse har eksisteret siden 1976 og er blandt Danmarks største a-kasser med sine omkring 136000 medlemmer på landsplan. På trods af a-kassens navn, som indikerer at a-kassen kun er for funktionærer og tjenestemænd, så er FTFa a-kasse åben for alle.

En opgørelse fra Arbejdsdirektoratet viser, at FTFa a-kasse er blandt de mindre populære a-kasser målt på medlemstilfredshed. Undersøgelsen viser nemlig, at kun 66 procent af medlemmerne af tilfredse med deres engagement[1].

Selvsamme undersøgelse viser, at FTFa a-kasse prismæssigt er i den lavere ende af skalaen. Et års samlet medlemskab i FTFa a-kasse koster således 5.616 kroner før skat uden efterløn og 9.636 kroner med.

 

Alle kan blive medlem af FTFa a-kasse

Medlemmerne i FTFa a-kasse er repræsenteret i mange forskellige brancher og sektorer. FTF selv anbefaler dog, at du i forvejen er medlem af en relevant brancheforening, da FTF i så fald allerede kender til vilkårene og overenskomsterne i din branche.

FTF bestræber sig på at skabe følgende værdier for a-kassens mange medlemmer[2]:

  • FTF vil bidrage til at skabe arbejdsglæde, til glæde for både kolleger, medlemmer og samarbejdspartnere.
  • FTF er professionelle og tager altid ansvar.
  • FTF tænker nyt og modarbejder ikke forandring.
  • FTF søger altid en konstruktiv dialog med både medlemmer og a-kassens omgivelser.

På trods af, at den generelle ledighed er steget, er der fortsat høj beskæftigelse blandt medlemmerne af FTF’s a-kasse.

 

Mere du skal vide om FTFa a-kasse

For at opsummere kan vi konkludere, at FTFa a-kasse sikrer sine medlemmer økonomisk tryghed i forbindelse med arbejdsløshed, og tilbyder samtidig en efterlønsordning.

Udover økonomisk bistand hjælper FTFa a-kasse også sine medlemmer videre til et nyt job, blandt andet ved at vejlede om arbejdsmarkedsforhold.

 

Kontaktoplysninger

Adresse: Snorresgade 15, 2300 København
Telefon: 70 13 13 12
Åbningstider: kl. 9 – 16, Fredag kl. 9 – 15, Lørdag – Søndag lukket
CVR: 55664528

 

SE ALLE A-KASSER

Scroll to Top