Krifa er både en fagforening og a-kasse.

Formålet med denne side er at give dig overblik over Krifa’s a-kasse tilbud

det faglige hus
5
A-kasse
486,-
Fagforening
69,-
Gælder
Alle
Gratis fagforening i 3 mdr. - Hovedkontor i Esbjerg - 8 fysiske afdelinger i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Herning, Kolding, Hillerød og Ringsted - Dette er et annonce link.
Ase 2
5
A-kasse
514,-
Fagforening
74,-
Gælder
Alle
Få 6 mdr. gratis fagforening ved indmeldelse - Lønsikring 51 kr./md. - Hovedkontor København SV + mødesteder i hele DK. Dette er et annonce link.
ma-logo
4.7
A-kasse
502,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende - + 350 gratis webinarer, kurser og netværksarrangementer om året - Hovedkontor Frederiksberg - Afdelingerne ligger i Aarhus C, Aalborg,Odense C. Dette er et annonce link.
lederne
4.8
A-kasse
480,-
Fagforening
199,-
Gælder
Ledere
Fordele: Tilkøb af lønsikring - Juridisk hjælp inden for 24 timer - Karriererådgivning og udvikling - Hovedkontor i København S - Afdelinger i Ålborg, Herning, Århus V, Kolding, Roskilde. Dette er et annonce link.
Akademikernes akasse
4.6
A-kasse
467,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende under 30 år - Kontor i København V, Odense C, Aarhus C, Aalborg, Esbjerg, Vejle, Herning. Dette er et annonce link.
ftfa logo
4.6
A-kasse
472,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Få hjælp til CV og ansøgninger - Få hjælp til nyt job - Attraktiv lønsikring - Hovedkontor København S - Afdelinger Aarhus C, Aalborg, Odense C, Kolding, Næstved. Dette er et annonce link.
CA akasse
4.5
A-kasse
505,-
Fagforening
55,-
Gælder
Alle
Tryghed og økonomisk sikkerhed - Lønværktøjer og hjælp til lønforhandling - Kontorer i Aarhus, Aalborg, Gentofte, Kolding. Dette er et annonce link.

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

Krifa er både en fagforening og a-kasse

Kristelig Fagbevægelse (Krifa) er Danmarks tredje største fagforening med over 190.000 medlemmer. Krifa markedsfører sig især ved, at man som medlem af deres a-kasse ikke betaler partistøtte, som det er tilfældet i mange andre a-kasser og fagforeninger. Organisationen består af to dele: Kristelig Fagbevægelse og Kristelig A-kasse.

Hvis du er i tvivl, så er en fagforening og en a-kasse to helt forskellige ting. Den vigtigste forskel er, at en a-kasse, i modsætning til en fagforening, er underlagt lovmæssige krav om blandt andet a-kassens formål.

Du kan blive medlem af Krifa’s a-kasse uanset om du er selvstændig, studerende eller lønmodtager. Krifa stiller i modsætning til nogle andre a-kasser, ingen deciderede krav til ansøgere.

 

Undgå at miste alt, selvom du mister dit arbejde.

Det kan se sort ud, hvis du står uden a-kasse i en krisetid. Økonomisk krisetid skaber store økonomiske problemer for de danskere, der mister deres arbejde.

En a-kasse er det samme som en arbejdsløshedskasse, og giver dig og din familie et ekstra sikkerhedsnet, hvis du mister dit arbejde. A-kassen udbetaler nemlig dagpenge til dig, hvis du har meldt dig ind i tide. Det eneste krav fra a-kassen er, at du står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Udover dagpenge, efterløn og andre økonomiske ydelser sørger en a-kasse også for at give dig kompetent rådgivning. Formålet med rådgivningen er at hjælpe dig videre efter en fyring og forhåbentlig hjælpe dig til at finde dig et nyt arbejde.

Formålet med denne side er at give dig overblik over Krifa’s a-kasse tilbud. Udover generelle informationer om Krifa, får du især informationer om medlemskabet og særlige betingelser du skal opfylde. Fra start skal du være opmærksom på, at dit a-kasse medlemskab kan trækkes fra i skat. Det betyder at du, afhængig af dine skatteforhold, kan spare mange penge på medlemskabets kostpris.

Da en a-kasse er en slags forsikring er det en forudsætning, at du melder dig ind i arbejdsløshedskassen, inden skaden er sket. Du skal med andre ord melde dig ind, før du mister dit arbejde, da ingen a-kasser tillader medlemskaber med tilbagevirkende kraft.

 

Mere du skal vide om Krifa’s a-kasse

Krifa har etableret sig stærkt blandt a-kasserne som en a-kasse til alle, og som en a-kasse der ikke blander sig i politiske spørgsmål. Krifa har dog blandet sig stærkt i diskussionen om fagforeningstvang, det Krifa kalder ’fagforeningspres, og diskussionen er stadig Krifa´s hjertebarn.

Kort sagt går Krifa ind for at håndhæve loven om fagforeningstvang, som forbyder arbejdsgivere at tvinge deres medarbejdere til at melde sig ind i bestemte fagforeninger.

Krifa holder et vågent øje, og har i flere tilfælde rapporteret tilfælde, hvor arbejdsgivere arbejder fagforeningstvang ind i deres medarbejderkontrakter.

I dag er Krifa repræsenteret i hele landet. I forhold til andre a-kasser, har Krifa lange åbningstider, hvilket betyder, at du stort set kan få fat på din a-kasse hele døgnet rundt (fra kl. 8 til kl. 22).

Ifølge Krifa selv, er Krifa en tværpolitisk og tværfaglig organisation, som prioriterer værdierne ærlighed, respekt, samt frihed og ansvar. Disse værdier danner grundlaget for Krifas formål, som er:

  • At prioritere ærlighed i sin kommunikation og rådgivning.
  • At anerkende og respektere dine individuelle behov.
  • At kæmpe for valgfrihed på arbejdsmarkedet.
  • At tage ansvar for, at dit møde med Krifa er værdifuldt for dig.
  • Alt i alt er Kristelig Fagbevægelse en velfunderet og bestemt organisation. Den tværpolitiske og tværfaglige tilgang gør, at Krifa har højt til loftet.

Kontaktoplysninger

Adresse: Klokhøjen 4 8200 Aarhus N
Telefon: 72 27 72 27
Åbningstider: kl. 7 – 22
CVR: 29008671

SE ALLE A-KASSER

Scroll to Top