Se mere

ASE

ASE er en A-kasse der blev grundlagt i 1976, og var helt frem til år 2002 en Akasse for selvstændige.  Faktisk står ASE for “Akassen for Selvstændige Erhvervsdrivende”. Men i 2002 blev ASE tværfaglig og begyndte at modtage medlemmer fra alle brancher… Både selvstændige og lønmodtagere.

I dage er ASE Akasse Danmarks femte største a-kasse, som rummer ca. 143.000 medlemmer, hvoraf de ca. 86.000 er selvstændige erhvervsdrivende og resten er lønmodtagere.

ASE er 100% ejet af medlemmerne, hvilket gør dem til en uafhængig akasse, uden religiøse, faglige og politiske holdninger.

Vi har boret lidt i anmeldelserne på Trustpilot for ASE akasse, og må sige at der i overvejende grad er stor tilfredshed med ASE Akasse. Der er selvfølgelig nogle negative anmeldelser også, men det handler typisk om enkelte sager som er gået galt, pga. misforståelser.

P.t scorer ASE 4.2 point på Trustpilot, hvilket er kategorien God.

På akasseregister, mener vi at ASE er en god Billig Akasse, der har medlemmerne i fokus.

Prisen for medlemskab af ASE Akasse er for lønmodtagere 514 kr. pr. md.

Som noget nyt har ASE startet en forening der hedder “ASE Selvstændige”. Som medlem af denne forening får selvstændige erhvervsdrivende fri adgang til inkassohjælp, personalejuridisk rådgivning, HR med videre.

Se mere i denne video:

Derudover har man som medlem af ASE A-kasse, mulighed for at tegne en række tillægsforsikringer til favorable priser:

  • Lønsikring med stor rabat
  • Sundhedssikring med 15 % rabat
  • Forsikring ved visse kritiske sygdomme til fordelagtig pris
  • Gruppeliv til fordelagtig pris
  • Pensionsordning – hvor du spare på administrationsomkostningerne

På akasseregister, mener vi at ASE er en God Billig A-kasse, der har medlemmerne i fokus.

Alt du behøver vide om ASE’s a-kasse

En a-kasse beskytter dig økonomisk og giver dig rådgivning, hvis du mister dit arbejde.

Det er hårde økonomiske tider. Som medlem af en a-kasse er du på den sikre side. Du er sikret dagpenge hvis du mister dit arbejde, og du er sikret kompetent rådgivning, så du kan komme videre efter en fyring eller en opsigelse. Dagpengene kan betale dine regninger og udgifter, mens rådgivningen giver dig de værktøjer du har brug for, når du skal finde et nyt job.

I denne artikel får du informationer om ASE’s a-kasse. Du får både generelle informationer om ASE, samt relevante oplysninger du har brug for, før du træffer din beslutning. Vi giver dig også informationer om selve medlemskabet af ASE’s a-kasse, samt eventuelle betingelser du skal opfylde for at blive medlem.

En a-kasse giver dig sikkerhed

Først får du svar på, hvad en a-kasse egentlig er. En a-kasse, eller arbejdsløshedskasse, kan på mange måder sammenlignes med en forsikring. En forsikring træder i kraft, når den hændelse du er forsikret mod indtræffer. I a-kassens tilfælde, er det en fyring eller en opsigelse der skal til, før forsikringen træder i kraft. Hvis du bliver fyret eller opsagt, vil a-kassen udbetale dagpenge til dig, samt andre økonomiske ydelser, som pension og efterløn, hvis du har indbetalt til disse.

Et a-kasse medlemskab koster et fast månedligt beløb. Dette beløb kan trækkes fra i skat, og det reducerer din månedlige udgift væsentligt. Størrelsen på det månedlige beløb varierer fra a-kasse til a-kasse. Andre faktorer der spiller en rolle i forhold til prisen er, om du også ønsker at indbetale til pension og efterløn i din a-kasse. I så fald fordobles prisen i de fleste tilfælde, da du så er berettiget til en langt mere omfattende økonomisk kompensation.

Foruden økonomisk bistand, yder a-kasse også rådgivning, som kan hjælpe dig videre i livet efter en fyring. Rådgivningen kan udgøre et stort skridt på vejen mod et nyt job, især hvis du ønsker at skifte branche. Mange a-kasser har døgnberedskab, så du altid kan få fat på din a-kasse, når du har brug for at tale med en af de kompetente rådgivere.

Du skal blive medlem af en a-kasse før du mister dit arbejde, hvis du vil have dagpenge, efterløn eller pension. Ingen a-kasser tillader dig at blive medlem med tilbagevirkende kraft. Men det spiller ingen rolle, om du har været medlem i en uge, en dag eller flere år, i forhold til din berettigelse til a-kassens økonomiske ydelser. Hvis du bliver fyret eller opsagt skal du også stå til rådighed for arbejdsmarkedet, for at få dagpenge. Du er med andre ord ikke berettiget til dagpenge fra det øjeblik, du finder et nyt arbejde.

For at sammenfatte ovenstående kan vi konkludere, at en a-kasse fungerer som en forsikring, der udløser økonomisk bistand og rådgivning, hvis du bliver fyret eller opsagt.

ASE er Danmarks femtestørste a-kasse og fagforening

Danmarks største uafhængige fagforening for selvstændige og lønmodtagere. Sådan lyder ASE’s selvbiografi, og især friheden og uafhængigheden er i fokus hos Danmarks femtestørste a-kasse. ASE har eksisteret siden 1976 og er således en af de yngre udbydere af a-kasser på det danske arbejdsmarked. I dag tæller ASE, ifølge a-kassens egne oplysninger, 142.000 medlemmer.

Det er svært, hvis ikke umuligt, at finde frem til et gennemsnitligt medlem af ASE. A-kassens medlemmer er repræsenteret vidt i mange forskellige brancher, og a-kassen er da også åben for alle lønmodtagere og selvstændige.

Prismæssigt er ASE i Arbejdsdirektoratets undersøgelse placeret i midten. ASE kræver således 514 kroner om måneden før skat.

ASE’s a-kasse er åben for alle

Det er som sagt svært at danne overordnede konklusioner om ASE’s medlemmer. ASE er helt og aldeles ejet af medlemmerne, og ASE er ikke umiddelbart politisk aktiv, i hvert fald langt fra i samme grad som a-kasserne FOA, HK og 3F. Tværtimod kæmper ASE for et arbejdsmarked der er fri for politisk, faglig og religiøs afhængighed. Samtidig er ASE blandt de ’gule’ a-kasser, og det betyder en mere liberal organisation, i forhold til andre ’røde’ a-kasser.

For at definere formålet med ASE’s a-kasse og fagforening, har ASE opstillet en række værdier:

  • ASE vil skabe værdi ved altid at sætte kunden i centrum.
  • ASE vil være professionelle, imødekommende, kompetente og garant for altid at levere et kvalitetsprodukt.
  • ASE vil være troværdige og altid sørge for, at organisationens kommunikation er ærlig.
  • ASE vil være kendetegnet ved nærvær. ASE vil med andre ord behandle andre med omtanke og bidrage til fællesskabet.
  • Der er høj beskæftigelse hos medlemmerne af ASE’s fagforening og a-kasse på trods, at den generelle ledighed er steget stødt siden finanskrisen startede.

Mere du skal vide om ASE’s a-kasse

Ifølge ASE er ASE’s overordnede og altdominerende mål, at skabe værdi for a-kassens medlemmer. Samtidig beholder ASE sit værdipolitiske grundlag i alt hvad foreningen foretager sig.

ASE er blandt de store a-kasser i Danmark, og er således også eksponeret i medierne. Her markedsføres ASE’s a-kasse som et billigt og uafhængigt alternativ til de andre etablerede a-kasser.

Kontaktoplysninger

Adresse: Frederikskaj 4, 2450 København SV
Telefon: 70 13 70 13
Åbningstider: kl. 9 – 15, Lørdag – Søndag lukket
CVR: 59568116

 

SE ALLE A-KASSER

 

Scroll til toppen