3F akasse – Danmarks stærkeste fagforening og arbejdsløshedskasse.

det faglige hus
5
A-kasse
486,-
Fagforening
69,-
Gælder
Alle
Gratis fagforening i 3 mdr. - Hovedkontor i Esbjerg - 8 fysiske afdelinger i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Herning, Kolding, Hillerød og Ringsted - Dette er et annonce link.
Ase 2
5
A-kasse
514,-
Fagforening
74,-
Gælder
Alle
Få 6 mdr. gratis fagforening ved indmeldelse - Lønsikring 51 kr./md. - Hovedkontor København SV + mødesteder i hele DK. Dette er et annonce link.
ma-logo
4.7
A-kasse
502,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende - + 350 gratis webinarer, kurser og netværksarrangementer om året - Hovedkontor Frederiksberg - Afdelingerne ligger i Aarhus C, Aalborg,Odense C. Dette er et annonce link.
lederne
4.8
A-kasse
480,-
Fagforening
199,-
Gælder
Ledere
Fordele: Tilkøb af lønsikring - Juridisk hjælp inden for 24 timer - Karriererådgivning og udvikling - Hovedkontor i København S - Afdelinger i Ålborg, Herning, Århus V, Kolding, Roskilde. Dette er et annonce link.
Akademikernes akasse
4.6
A-kasse
467,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende under 30 år - Kontor i København V, Odense C, Aarhus C, Aalborg, Esbjerg, Vejle, Herning. Dette er et annonce link.
ftfa logo
4.6
A-kasse
472,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Få hjælp til CV og ansøgninger - Få hjælp til nyt job - Attraktiv lønsikring - Hovedkontor København S - Afdelinger Aarhus C, Aalborg, Odense C, Kolding, Næstved. Dette er et annonce link.
CA akasse
4.5
A-kasse
505,-
Fagforening
55,-
Gælder
Alle
Tryghed og økonomisk sikkerhed - Lønværktøjer og hjælp til lønforhandling - Kontorer i Aarhus, Aalborg, Gentofte, Kolding. Dette er et annonce link.

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

Meld dig ind i 3F’s a-kasse (Fagligt Fælles Forbund) og undgå tab af indkomst hvis du bliver fyret eller rammes af sygdom.

Rigtig mange danskere bliver fanget i en økonomisk klemme fordi de ikke melder sig ind i en a-kasse i tide. Når de økonomiske tider skifter fra gunstig opgangstid til faretruende afmatning, bliver virksomhederne desværre nødt til at fyre medarbejdere. Og hvis du er en af de mange danskere, som står udenfor en arbejdsløshedskasse når fyresedlen kommer, kan du hurtigt ende i midten af et økonomisk stormvejr.

En a-kasse som 3F er et sikkerhedsnet

Hvis du endnu ikke er sikker på, hvad en a-kasse er, så kommer her en kort forklaring. En arbejdsløshedskasse udbetaler dagpenge til dig, hvis du mister dit arbejde. Samtidig rådgiver din a-kasse dig også om dine rettigheder og pligter, når du er ledig. Pligterne omfatter blandt andet, at du skal være tilgængelig for arbejdsmarkedet, før du kan modtage dagpenge.

Du skal være opmærksom på, at du kun kan blive medlem af en a-kasse, hvis du har et arbejde. Det er en almen misforståelse, at man kan blive medlem af en a-kasse og få dagpenge, hvis man allerede er arbejdsløs. Du bør også være opmærksom på, at en del af dit kontingent kan trækkes fra i skat. Det betyder altså, at den effektive pris du betaler for dit medlemskab, afhængig af dine skatteforhold, vil være lavere end den annoncerede pris.

Alt i alt kan man konkludere, at en a-kasse fungerer som en slags arbejdsløshedsforsikring, eller et sikkerhedsnet, du kan bruge når du bliver arbejdsløs.

3F er en fagforening med a-kasse

Fagligt Fælles Forbund (3F) er Danmarks største fagforening, og kan bryste sig af at have i omegnen af 270.000 medlemmer. 3F, som kalder sig Danmarks stærkeste, tilbyder udover en fagforening, også en arbejdsløshedskasse, eller a-kasse.

Vi skal lige understrege, at en a-kasse ikke er det samme som en fagforening. De to adskiller sig ved, at en a-kasse er underlagt lovmæssige krav om f.eks. a-kassens formål, mens en fagforening ikke er underlagt krav ved lov[1].

Medlemstallet bakkes op af en uafhængig undersøgelse, som Arbejdsdirektoratet har lavet. Samme undersøgelse peger også på, at medlemmerne af 3F’s a-kasse er blandt de mest tilfredse a-kasse medlemmer overhovedet.

3F’s egne oplysninger viser, at fagforeningen, har hentet flere mia. kroner hjem til deres medlemmer igennem årene.

Udover at være en af de mest populære a-kasser målt på medlemstilfredshed, er 3F’s a-kasse også en af de dyreste a-kasser. Arbejdsdirektoratets undersøgelse viser, at 3F’s a-kasse er den fjerdedyreste på markedet, målt på det samlede a-kasse bidrag.

3F’s a-kasse primært for udvalgte faggrupper

For at blive medlem af 3F’s a-kasse, behøver du ikke arbejde i et bestemt erhverv. 3F har dog en række grundbetingelser som du skal opfylde, hvis du vil være medlem.

Du skal være:

 • Mellem 18 og 63 år gammel
 • Bo og opholde dig i Danmark
 • Have et lønarbejde
 • Have et lønarbejde hvor du får tilskud til din løn (denne betingelse gælder ikke hvis du har fleksjob)

Selvom 3F ikke stiller krav til dit erhverv, så kan man stadig drage nogle konklusioner ud fra sammensætningen af medlemmerne i 3F’s arbejdsløshedskasse og fagforening.

De fleste af 3F’s faglærte og ufaglærte medlemmer arbejder i et af følgende erhverv:

 • Industri og transport
 • Den offentlige sektor (herunder også sygepleje, dagpleje, hjemmepleje)
 • Bygge og anlæg
 • Gartneri, land- og skovbrug
 • Hotel og restaurationsbranchen

Mere du skal vide om 3F

3F har etableret sig som en af Danmarks største fagforeninger efter en lang række fusioner. Den største og mest betydningsfulde fusion var da Specialarbejderforbundet (SiD), som blev stiftet i 1897, fusionerede med Dansk Arbejdsmands Forbund (DAF) den 1. januar 2005. De to organisationer blev til én samlet fagforening, under fanen Fælles Fagligt Forbund (3F).

Den 1. juli, 2006, fusionerede 3F med Restaurationsbranchens Forbund (RBF) og fik dermed 20.000 nye medlemmer.

I dag er 3F spredt ud på 75 forskellige afdelinger i hele landet, med 5.093 tillidsrepræsentanter, 7.266 sikkerhedsrepræsentanter og 2.023 medlemmer i andre tillidshverv. Af samtlige 3F’s medlemmer har 10,7 procent af medlemmerne en anden etnisk baggrund end dansk.

3F er ligeledes en politisk aktiv fagforening, som gang på gang markerer sin autoritet for pressen i forskellige sammenhænge. Faktisk er den politiske aktivitet en vigtig del af 3F’s målsætning, som i øvrigt tæller følgende mål:

 • Fuld beskæftigelse på det danske arbejdsmarked
 • Et rummeligt arbejdsmarked i Danmark
 • Gode og sikre arbejdsmiljøer
 • Uddannelse til alle

Alt i alt er 3F en velfunderet og solid organisation, både som a-kasse og fagforening. Foreningen har en rig historie i forhold til sit engagement, og sine aktiviteter på det danske arbejdsmarked.

Kontaktoplysninger

Adresse: Kampmannsgade 4, 1790 København V
Telefon: 70 30 03 00
Åbningstider: kl. 7 – 18, Lørdag – Søndag kl. 9 – 17
CVR: 31378028

SE ALLE A-KASSER

Scroll to Top