FRIE Funktionærer er en fagforening med egen tværfaglig a-kasse, som optager lønmodtagere inden for alle fagområder.

Meld dig ind her!

5/5

A-kasse

498,- kr./md.

 Fagforening

69,- kr./md.

Gælder

Alle

Annonce

Har kontor i Odense

Frie logo

FRIE Funktionærer

FRIE FunktionærerDe har egen tværfaglig a-kasse, som optager lønmodtagere og nyuddannede inden for alle fagområder. 

En billig a-kasse, med mange års erfaring (stiftet i 1961).

De er kendt som markedsførende inden for individuel rådgivning og service, indenfor

alle områder af arbejdslivet.

Er du under uddannelse har du mulighed for gratis medlemsskab

Frie Funktionærer støtter ingen politiske partier, har høj medlemstilfredshed og kan tilbyde deres cirka 25.000 medlemmer mange gode individuelle medlemsfordele, bl.a.:

 

Juridisk assistance: Hjælp til at forhandle løn og ansættelsesvilkår, fortolkning af ansættelseskontrakt, beregning af feriegodtgørelse, tillæg samt andre juridiske problemstillinger.

Kurser og efteruddannelse: Kompetenceudvikling indenfor IT, kommunikation, ledelse, personlig udvikling, jobsøgning og meget mere.

Job og karriere: Job- og karriererådgivning, kompetenceafklaring, lønvurdering, individuel coaching m.m.

Forsikring, pension og ferie/fritid: Forsikring og pensionsopsparing på fordelagtige vilkår, der sikrer hurtig sygebehandling og større økonomisk tryghed. De har også et bredt udvalg af ferie/fritidstilbud til favorable priser.

 

Siden 1951 har de kæmpet for personlig frihed på arbejdsmarkedet. De er modstandere af kollektiv tvang og går ind for fuld organisationsfrihed.

De kæmper for den enkelte lønmodtagers ret til selv at vælge fagforening, og til selv at aftale arbejdsvilkår og løn med sin arbejdsgiver.

Er medlem af CESI en paraplyorganisation for partipolitisk neutrale faglige organisationer i Europa. Her udveksles erfaring og viden, hentes inspiration, giver indsigt i nye love undervejs, og mulighed for at påvirke samme.

 

Deres vision er at være en toneangivende organisation, der er med til at sætte dagsordenen på det danske arbejdsmarked.

De er kendt for  deres tanker om et frit og fleksibelt arbejdsmarked med minimumsvilkår for alle.

 

Det enkelte medlem er i centrum, og der arbejdes for fastholdelse af job, kort ledighedsperiode, bedst mulig sikring ved ledighed og nedsat arbejdsevne. De opkvalificerer og motiverer det enkelte medlem gennem uddannelse og coaching.

 

Som det fremgår af organisationens navn, går de op i organisationsfrihed og den enkeltes mulighed for selv at vælge. Følgende værdier beskriver FRIE Funktionærers holdninger og kultur:

 

Frihed:

Til at vælge sit arbejdsliv – og lade det udvikle sig

Til at forhandle bedre arbejdsvilkår på egne vegne

Til at eje sin egen sag (der rejses ikke sag uden medlemmets godkendelse)

 

Engagement:

I det enkelte menneske

I nye ideer

I 1. klasses servicekvalitet

 

Åbenhed:

Over for fordomsfrit samarbejde

Over for forandringer

Over for omverdenen

 

Ud fra de værdier arbejder FRIE Funktionærer målrettet på at hjælpe dig med at få det bedste ud dit arbejdsliv

 

På Trustpilot får FRIE Funktionærer 4.6 point, hvilket betegnes som en fremragende score. 

 

 

FAQ om Frie

Når man kigger på Frie Funktionæres hjemmeside, kan man umiddelbart godt blive lidt i tvivl om hvad de egentlig er. 

De oplyser at de ikke er en fagforening, men teknisk set er de det alligevel. De har været nød til, på grund af efterspørgsel, at oprette en A-kasse, som er tværfaglig. Kan man så blive medlem af den uanset hvilket arbejde man har? Ja – Så længe du ikke er selvstændig!

Man kan blive medlem af ”fagforeningen” hvis man er studerende eller elev, men kun hvis det f.eks. er handelsskolen eller elev i en virksomhed med køb/salg.

Er man selvstændig virker det umiddelbart til at generelt alle kan blive medlem af ”fagforeningen”, men det viser sig ikke at være tilfældet. Din selvstændige virksomhed skal være dit bijob og kunne udføres udenfor normal arbejdstid.

Men hvis man opfylder de krav der er for at blive medlem, så virker det som en rigtig god fagforening og a-kasse der ikke bruger medlemmernes penge på at støtte politiske partier.

De giver sine medlemmer professionel råd og vejledning indenfor det juridiske og karrieremæssige og tilbyder bl.a. coaching og sparring. De tilbyder sine medlemmer et bredt udvalg af forskellige kurser.

Prisen for at være medlem fagforeningen er i den billige ende, den koster dig kun 69,00 kr pr måned. Et medlemskab af A-kasse koster 498,00 kr pr måned.

Du har mulighed for et tilvalg af lønsikring hvis du er mellem 18 og 55 år, arbejder mindst 30 timer om ugen som fastansat og har været ansat i minimum 18 måneder uden afbrydelse før tegningen af lønsikring. Dit arbejdsforhold må ikke være tidsbegrænset og du må heller ikke kende en eventuelt slutdato for dit arbejde eller vide at du vil blive arbejdsløs. Du skal have mindst 3 måneders opsigelse.

Opfylder du disse krav kan du tegne lønsikring, uanset om du er medlen af A-kassen eller ej.

Scroll til toppen