Om HK a-kasse

Se alternative tilbud til HK a-kasse

Min A-kasse lønsikring
4.6
A-kasse
506 kr./md.
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Attraktiv lønforsikring
Billigt kontingent
Studiemedlemmer gratis - Kontorer i KBH V, Aarhus, Fredericia, Valby, Åbyhøj, Aalborg, Odense, Næstved, Rødovre. Dette er et annonce link.
Ase 2
5
A-kasse
527,-
Fagforening
74,-
Gælder
Alle
Dagpenge op til 24.199 kr. md.
Adgang til Ase Lønsikring
Få 6 mdr. gratis fagforening ved indmeldelse - Hovedkontor København SV + mødesteder i hele DK. Dette er et annonce link.
det faglige hus
5
A-kasse
497,-
Fagforening
69,-
Gælder
Alle
Danmarks billigste
Gratis fagforening i 6 måneder
Gratis fagforening i 3 mdr. - Hovedkontor i Esbjerg - 8 fysiske afdelinger i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Herning, Kolding, Hillerød og Ringsted - Dette er et annonce link.
Akademikernes akasse
4.6
A-kasse
484,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Få tre måneders gratis lønsikring
Hurtigere i job
Gratis for studerende under 30 år - Kontor i København V, Odense C, Aarhus C, Aalborg, Esbjerg, Vejle, Herning. Dette er et annonce link.
ftfa logo
4.6
A-kasse
488,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende under 30 år
Lynhurtig hjælp til din jobsøgning
Lønsikring
Få hjælp til CV og ansøgninger - Få hjælp til nyt job - Attraktiv lønsikring - Hovedkontor København S - Afdelinger Aarhus C, Aalborg, Odense C, Kolding, Næstved. Dette er et annonce link.
Business Danmark
4.5
A-kasse
490 kr./md.
Fagforening
167 kr./md.
Gælder
Marketing & Salg
Salgs- og marketing uddannelser
Individuel lønrådgivning
Lønsikring
Få hjælp til at finde nyt job med individuelle coachingforløb, workshops og kurser. - Hovedkontor i Rødovre. Dette er et annonce link.
CA akasse
4.5
A-kasse
528,-
Fagforening
55,-
Gælder
Alle
Hjælp til at finde nyt job
Kontante rabatter og fordele
Lønsikring
Tryghed og økonomisk sikkerhed - Lønværktøjer og hjælp til lønforhandling - Kontorer i Aarhus, Aalborg, Gentofte, Kolding. Dette er et annonce link.
lederne
4.8
A-kasse
499,-
Fagforening
220,-
Gælder
Ledere
Mulighed for lønsikring
Attraktive medlemstilbud
Fordele: Tilkøb af lønsikring - Juridisk hjælp inden for 24 timer - Karriererådgivning og udvikling - Hovedkontor i København S - Afdelinger i Ålborg, Herning, Århus V, Kolding, Roskilde. Dette er et annonce link.
virksom logo
4.5
A-kasse
499,-
Fagforening
220,-
Gælder
Selvstændige
Dagpenge ved ledighed
Jobrettet efteruddannelse
Få indtægtssikring og økonomisk tryghed - Sparring til forretningsudvikling - Hovedkontor i København S. Dette er et annonce link.

 

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

Her kan du få informationer om HK a-kasse. Vi giver dig både generelle informationer om HK a-kasse, om selve medlemskabet samt eventuelle betingelser du skal opfylde, før du kan blive optaget som medlem af HK a-kasse.

 

HK a-kasse

 

HK A-kassen hjælper dig igennem krisen

For at klæde dig bedst muligt på til dit valg af a-kasse starter vi med at beskrive hvad en a-kasse egentlig er. En a-kasse kan sammenlignes med en forsikring som træder i kraft, hvis du mister dit arbejde. A-kassen gør dig berettiget til økonomiske ydelser, herunder dagpenge. A-kassen kan også udbetale efterløn og pension, hvis du har indbetalt til disse ydelser gennem dit medlemskab.

Det koster et fast månedligt beløb at være medlem af en a-kasse. Størrelsen på beløbet varierer fra a-kasse til a-kasse, og andre faktorer spiller også ind. Hvis du eksempelvis ønsker at få efterløn og pension gennem din a-kasse, så stiger den månedlige ydelse naturligvis. Det månedlige beløb kan trækkes fra i skat, og afhængig af dine skatteforhold, kan det resultere i en væsentligt reduceret pris.

En anden vigtig funktion ved en a-kasse er, at arbejdsløshedskassen giver dig kompetent rådgivning i en krisetid. Foruden de økonomiske ydelser har du måske også brug for rådgivning på din vej mod et nyt arbejde, måske fordi du ønsker at skifte sektor. Rådgivning hjælper dig med andre ord på benene, og videre over på den anden side af din fyring eller opsigelse.

Som medlem af en a-kasse skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du må altså ikke arbejde sideløbende med, at du modtager dagpenge, da dette ifølge loven er betegnes som socialt bedrageri. Du skal samtidig være opmærksom på, at du skal melde dig ind i en a-kasse, som en del af din præventive økonomiske indsats. Du kan med andre ord ikke melde dig ind i en a-kasse med tilbagevirkende kraft, når skaden først er sket.

Konklusionen på ovenstående er, at en a-kasse kan sammenlignes med en forsikring eller et sikkerhedsnet, som forhindrer dit økonomiske liv i at gå i stykker, hvis du mister dit arbejde.

 

HK er Danmarks næststørste fagforening og a-kasse

Som fagforening er HK ganske stor og vidtforgrenet. Fagforeningen er inddelt i fire undersektorer:

  • HK Privat
  • HK Kommunal
  • HK Stat
  • HK Handel

HK er en af de to største fagforeninger og a-kasser i Danmark, kun overgået af Fælles Fagligt Forbund (3F). Nye tal fra Arbejdsdirektoratet dokumenterer HK’s status. Over 163.000 medlemmer havde HK a-kasse pr. 1. februar 2021. HK er stærkt repræsenteret, især iblandt unge. Det skyldes primært HK Privat og Handels store indsats på ungeområdet, hvor fagforeningen markedsføres stærkt på landets handelsskoler og gymnasier.

Prismæssigt ligger HK a-kasse i midten af det samlede danske udbud af a-kasser. Et medlemskab af HK a-kasse koster således 514 kroner om måneden, uden indbetaling til efterløn.

 

HK a-kasse er primært for bestemte faggrupper

Du kan støde på HK’s medlemmer i mange forskellige sektorer. Næsten uanset hvilken branche du er i, vil du arbejde side om side med medlemmer af HK’s fagforening og a-kasse. Som fagforening er HK med til at garanterer ordnede løn og arbejdsforhold. Det sker gennem aftaler og overenskomster, som fagforeningen når til enighed om med arbejdsmarkedets parter. Mange medlemmer af HK vælger at forblive medlem, selv hvis de forlader arbejdsmarkedet på grund af pension, eller utidig afskedigelse eller opsigelse.

Man kan drage nogle overordnede konklusioner om HK a-kasse medlemmer på trods af, at medlemmerne er vidt repræsenteret på det danske arbejdsmarked.

Over halvdelen af HK’s medlemmer arbejder med administrative opgaver.
Mange HK medlemmer arbejder med salgsrelaterede opgaver.
Mange HK medlemmer arbejdet med opgaver af mere teknisk karakter.
Der er høj beskæftigelse hos medlemmerne af HK’s fagforening og a-kasse. Som tidligere nævnt, er mange af HK a-kasse medlemmer under uddannelse, og det slår også ud i HK’s demografiske medlemsdata. De studerende medlemmer omfatter både elever på skole og i praktik, mens HK’s medlemmer findes også blandt studerende på videregående uddannelser.

 

Mere du skal vide om HK a-kasse

HK markedsfører sin a-kasse, som en af de ældste og mest erfarne i Danmark. Sloganet er ’hvorfor vælge en a-kasse, der ikke er født i går?’ og argumenterne går, foruden a-kassens erfaringsgrundlag, på lav pris, personlig betjening, samt relevante værktøjer der kan hjælpe dig videre, hvis du mister dit arbejde.

Samtidig nedtoner HK a-kasse sin position som Danmarks næststørste. Ifølge HK a-kasse selv er organisation nemlig ikke større, end at der er utrolig kort vej fra medlem til ledelse. Det sikrer med andre ord et forholdsvist fladt hierarki og indflydelse på HK’s organisation. Samtidig har HK et stort branchekendskab, i kraft af den brede branchemæssige fordeling af a-kassens medlemmer.

 

HK er Danmarks næststørste fagforening og a-kasse

 

SE ALLE A-KASSER

 

Scroll to Top