Se flere

Det Faglige Hus.

Det Faglige Hus er også en af de såkaldte ”gule” fagforeninger og a-kasser. Her kan man blive optaget uanset hvilket arbejde man har, også selv om man er selvstændig eller studerende. De er ikke politisk engagerede og dine penge bliver derved ikke brugt til disse formål.

Deres hjemmeside virker meget uoverskuelig, man kan egentlig godt blive i tvivl om det er en side til  fagforeningen og a-kassen eller om det er en side for diverse reklamer.

Det Faglige Hus er ikke en særlig gammel forening, selve fagforeningen blev stiftet i 1988 og var kun for funktionærer, i 1998 ændrede den politik og alle kunne blive medlem. Selve a-kassen blev først startet i 2002 sammen med flere andre ting.

Da det er en”gul” fagforening og a-kasse, så er prisen også en del lavere end hos de store forbund, men den udskiller sig ikke i forhold til de andre billige fagforeninger og a-kasser.

Som alle andre foreninger, har de også advokater, jurister og sagsbehandlere ansat til at yde medlemmerne den hjælp de har behov for.

Her kan du kun få hjælp hvis du er medlem i fagforeningen – som i andre forbund. Hjælpen kan være f.eks. indenfor opsigelse, konkurs, manglende løn, arbejdsskade og erstatning.

Er du arbejdsløs, tilbyder de dig at du kan besøge deres Jobcafe i Esbjerg eller Kolding, for at få inspiration til jobsøgning. Jobcafeen har åbent en gang om måneden.

Er du studerende, kan du få et gratis medlemskab af fagforeningen såfremt du deltager i en offentlig godkendt uddannelse på fuldtid.

– Heltidsulykkesforsikring er en forsikring du kan købe mod ekstra betaling.

Kontingentet i Det Faglige Hus er for fuldtidsforsikrede uden heltidsulykkesforsikring: Fagforening 69,00 kr. pr. måned og for A-kassen er prisen 451,00 kr. pr. måned.

Betaler man til efterløn skal der tillægges 487,00 kr. pr. måned for både lønmodtagere og selvstændige.

Sørg for at du er medlem af en fagforening og a-kasse der kan hjælpe dig, det kan blive din redning

Om Det Faglige Hus

Det faglige hus er et paraplybrand for en række fagforeninger, en Akasse og forening for selvstændige. Det er en fagforening for alle lønmodtagergrupper.

Akassen hedder “Det Faglige Hus – A-kasse“.

– og er gratis for studerende under visse betingelser. Check din ret – klik her

Oprindeligt var det en fagforening for tekniske funktionærer, men ændres hurtigt, så alle funktionærer kan blive medlem, og navnet ændres fra TeknikerSammenslutningen til FunktionærKartellet/TeknikerSammenslutning, eller bedre kendt som FK/TS.

Senere, i 1998, oprettede man Fagforeningen Danmark med stor succes, og hermed får alle lønmodtagere mulighed for at blive medlem. Man behøvede altså ikke længere at være funktionær, for at blive optaget i Det Faglige Hus.

I 2006 kom 2B – Bedst og Billigst, til. Man stifter et billigt alternativ til en fagforening, uden ulykkesforsikring, og med enkle krav, for at forenkle administrationen, og dermed medlemsprisen.

Indtil år 2002 er organisationen en fagforening uden Akasse. Man opretter A-kassen (tidligere Danske Lønmodtageres A-kasse). En klog beslutning, for selvom fagforeningen fra starten havde været meget populær, med fremgang i medlemstallet, begyndte det med etableringen af A-kassen at gå rigtigt stærkt.

Det Faglige Hus anmeldelser

I år 2011 besluttede man at ændre navnet fra Danske Lønmodtageres A-kasse til Det Faglige Hus – A-kasse. Navneændringen skete for at hægte Akassen bedre sammen med det overordnede navn for organisationen – Det Faglige Hus.

I år 2010 skabes et akademi for efteruddannelse og kurser indenfor det juridiske. Det henvender sig til advokater og jurister ved domstolene, både indenfor det private og kommunale, samt sagsbehandlere der arbejder med juridisk rådgivning og lovfortolkning.

Det Faglige Hus havde 25 års jubilæum i 2013.

Trustpilot anmeldelser

Det faglige hus score 4.4 på Trustpilot.

De har kontorer 9 steder fordelt på hele landet, med hovedkontor i Esbjerg, og underafdelinger i en række byer fordelt på Sjælland, Fyn og Jylland. I løbet af 2013 bliver dørene åbnet for deres nye store hovedkontor tæt på motorvejen ved Esbjerg lufthavn.

Danske Lønmodtageres A-kasse (Det Faglige Hus)

Alt du behøver vide om Danske Lønmodtageres a-kasse, også kendt som Det Faglige Hus.

En a-kasse beskytter dig mod økonomisk krak, hvis du mister dit arbejde.

I denne artikel får du et fuldstændig og opdateret overblik over Danske Lønmodtageres a-kasse. Artiklen giver dig vitale oplysninger om DLA’s a-kasse tilbud. Du får også et grundigt indblik i hvad en a-kasse er, og hvordan en a-kasse fungerer.

En økonomisk nedgangstid kan sende mange familier gennem en økonomisk turbulent periode. Usikkerheden er total og måske ved du ikke, hvor den næste løn skal komme fra. Hvad de fleste dog efterhånden har fået øjnene op for, er, at en arbejdsløshedskasse kan forsyne familier med økonomisk stabilitet og sikkerhed.

Står du derimod udenfor en a-kasse, og fyresedlen kommer på grund af krisen, er du ilde stedt.

A-kasse fungerer som sikkerhedsnet

Måske er du stadigvæk usikker på, hvad en arbejdsløshedskasse er, hvordan den fungerer og hvorfor du overhovedet har brug for en a-kasse. Derfor får du nu en kort introduktionen til de grundlæggende formål, en a-kasse tjener.

Når du mister dit arbejde mister du din løn og derved den økonomiske stabilitet, du havde vænnet dig til. Hvis du er medlem af en a-kasse bliver den økonomiske mavepuster mindre. En arbejdsløshedskasse fungerer nemlig akkurat som en forsikring, der først træder i kraft, når du mister dit arbejde. Akkurat som en ulykkesforsikring først træder i kraft, hvis du kommer ud for en ulykke.

Foruden udbetaling af diverse økonomiske ydelser, afhængig af hvad du har indbetalt til gennem dit kontingent, forsyner din a-kasse dig også med kompetent og relevant rådgivning. Rådgivningen hjælper dig med at komme igennem den svære tid efter en fyring eller mistet arbejde, og hjælper dig også på benene igen, så du kan komme ud og finde nyt arbejde.

For at være berettiget til økonomiske ydelser skal du være opmærksom på, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du må med andre ord ikke både arbejde og modtage dagpenge. For at blive medlem af en a-kasse skal du betale et månedligt kontingent, som kan trækkes fra i skat. Kontingentets størrelse defineres blandt andet af, om du ønsker at indbetale til efterløn og pension, eller blot ønsker at indbetale til dagpenge.

Summa summarum er, at en a-kasse fungerer som et sikkerhedsnet, der redder dig fra den økonomiske afgrund, hvis du bliver fyret eller mister dit arbejde på anden vis.

DLA er en del af det Faglige Hus

Danske Lønmodtageres a-kasse har eksisteret siden 2002 og er en del af den store paraplyorganisation Det Faglige Hus. Organisationen Det Faglige Hus består af en række fagforeninger, et vikarbureau, samt en fagforening for selvstændige.

Mange tror fejlagtigt, at et fagforbund og en a-kasse er to alen af samme stykke. Men sådan er det ikke. De to adskiller sig ved, at en fagforening ikke er underlagt krav ved lov, modsat en a-kasse, som er underlagt lovmæssige krav om eksempelvis a-kassens formål. Den overordnede myndighed for a-kasser i Danmark er Arbejdsdirektoratet, som fører tilsyn med a-kassernes gøren og laden.

Udover at være blandt Danmarks større a-kasser, kan DL’s a-kasse og bryste sig af at være en af de mere populære a-kasser i Danmark.

For at blive medlem af Det Faglige Hus, skal du betale et årligt kontingent på 4.860 kroner for a-kasse med dagpenge.

DL’s a-kasse er åben for alle faggrupper

I modsætning til mange andre a-kasser, er Danske Lønmodtageres arbejdsløshedskasse åben for alle. Både selvstændige og lønmodtagere kan melde sig ind i a-kassen og nyde godt af de økonomiske fordele.

Foruden de åbne rammer er DL’s a-kasse statsanerkendt. Det betyder, at a-kassen er underlagt lovmæssige krav til a-kassens formål. Alt i mens står staten som garant for driften, så dine økonomiske ydelser er garanterede, uanset a-kassens forretningsmæssige forfatning.

DL’s a-kasse har valgt at satse aggressivt på studerende. Det betyder, at du i nogle tilfælde kan blive gratis medlem, hvis du er aktivt studerende på et af de mange studier, som DL’s tilbud omfatter.

Mere du skal vide om DL’s a-kasse og Det Faglige Hus

Som tidligere nævnt er Danske Lønmodtageres arbejdsløshedskasse del af en langt større bagvedliggende organisation.

Det Faglige Hus har eksisteret siden 1988, hvor organisationen startede som en fagforening. Siden har organisationen oplevet eksplosiv vækst og er i dag, samlet set, en af Danmarks mest magtfulde og udbredte fagorganisationer.

I dag rummer Det Faglige Hus fire forskellige faglige organisationer, samt en a-kasse. A-kassen, Danske Lønmodtageres a-kasse, blev indlemmet i 2002, og ifølge Det Faglige Hus var det i denne forbindelse, at organisationen for alvor begyndte at vokse[3].

Det Faglige Hus, og dermed DL’s a-kasse, har 9 kontorer rundt om i landet. Disse er placeret i Kolding, Århus, Herning, Aalborg, Odense, Ringsted, København og Hillerød. Fagorganisationens hovedkontor ligger i Esbjerg.

På kontorerne sidder en lang række jurister, socialrådgivere, advokater, samt erfarne sagsbehandlere, som alle bidrager til, at organisationens medlemmer får løst deres problemer.

Kontaktoplysninger

Adresse: Lollandsvej 4, 7400 Herning
Telefon: 75 45 35 77
Åbningstider: kl.  8 – 18, fredag kl. 8 – 16
CVR: 26820146

 

SE ALLE A-KASSER

Scroll til toppen