Se mere

Min akasse

Min A-kasse er en af landets ældste a-kasser. De bliv stiftet i 1914 under navnet STA, men har for nylig skiftet navn til Min A-kasse.

Min A-kasse har i dag over. 84.000 medlemmer, og blev for 3. gang i træk kåret som akassen med de mest tilfredse medlemmer i Arbejdsdirektoratets store benchmarking i december 2009 . Samtidig er det en af de en af de billigste akasser, med et kontigent på 490 kr. i 2021.

Min a-kasse har afdelinger 4 steder i landet. Du kan finde dem i Valby, Aalborg, Middelfart og Århus, samt på kontorer hos PROSA og Merkonomernes Hovedorganisation. Formålet med at være spredt ud over landet på denne måde, er at Min a-kasse ønsker at være tæt på sine medlemmer og dermed kunne give en bedre service.

I 2011 lavede min A-kasse verdens største bog på hele 23.675 sider, som indeholder akasse reglerne. Dette gjorde de for at skabe opmærksomhed på beskæftigelsesbureaukratiet. Du kan se bogen i dette indslag:

Min a-kasse har lavet en hel samling af spændende videoer de kalder STOP BUREAUKRATIET på youtube, som du kan se her. Ved at se disse videoer får man et godt indtryk af hvem Min A-kasse er, og hvad de står for.

Min A-kasse har et tæt samarbejde med en lang række faglige organisationer.

Min a-kasse – Åben for alle lønmodtagere

Se a-kasse anbefaling
Artiklen omhandler STA (Særbehandling Til Alle), som i mellemtiden har skiftet navn til, det nu velkendte, Min A-kasse.

Finanskrisen truer stadig. Mange danske virksomheder og offentlige institutioner varsler fortsat fyringer, og måske er det din stilling der ryger næste gang. Det kan ingen vide på forhånd. Risikoen er der og derfor er det vigtigt, at du tager den seriøst. En nødplan i form af et medlemskab af en arbejdsløshedskasse er oplagt, hvis du vil være på den sikre side.

Min a-kasse – åben for lønmodtagere

En arbejdsløshedskasse, som Arbejdsløshedskassen STA, sørger nemlig for, at du kommer godt videre, hvis du mister dit arbejde. Om du bliver fyret eller opsagt betyder ikke noget for din a-kasse, som altid står klar med økonomisk støtte, hjælp, netværk og rådgivning, så du kan komme godt videre.

I denne artikel fokuserer vi på Arbejdsløshedskassen STA. Det betyder, at du, foruden et generelt indblik i a-kassens tilbud, også får indblik i hvad en a-kasse er og hvorfor du skal være medlem af én. Du er med andre ord helt klar til at træffe en beslutning om et eventuelt medlemskab, når du er færdig med at læse denne artikel.

A-kassen giver dig støtte og vejledning

Det gør ikke noget, hvis du ikke helt har styr på, hvad en a-kasse er. Vi har nemlig viet dette afsnit til at give dig indsigt i, hvorfor det er vigtigt, at du melder dig ind i en arbejdsløshedskasse. Den kan nemlig redde dig fra at gå ud af dit gode skind, hvis du bliver fyret eller mister dit arbejde i kølvandet på den finansielle krise.

En arbejdsløshedskasse fungerer på mange måder som en forsikring. Akkurat som en indbrudsforsikring træder i kraft, når du udsættes for indbrud, træder en arbejdsløshedsforsikring i kraft, når du mister dit arbejde eller bliver fyret på anden vis. Men i modsætning til en indbrudsforsikring, som kun udløser økonomisk støtte, sørger en arbejdsløshedsforsikring også for, at du får den rådgivning og støtte, du har brug for.

Det er vigtigt, at du melder dig ind i en a-kasse, mens du stadig har et arbejde. De fleste a-kasser kræver nemlig, at du har været medlem i mindst et år, før de vil hjælpe dig. Det betyder, at du skal se medlemskabet af en a-kasse som en præventiv investering, som vil hjælpe dig, hvis du falder som offer i kølvandet på den økonomiske krise.

Foruden kravet om, at du skal være i beskæftigelse, er der også krav som dikterer, at du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet mens du er ledig, for at få støtte.

Når du bliver medlem af en arbejdsløshedskasse skal du betale et fast månedligt kontingent. Størrelsen på dette kontingent varierer fra a-kasse til a-kasse. Andre faktorer spiller også ind. Du kan eksempelvis fravælge indbetalinger til efterløn og pension, hvorved dit årlige kontingent falder proportionalt. Hele kontingentet kan trækkes fra i skat. Det betyder med andre ord, at din månedlige udgift bliver mindre i praksis, end den er på papiret.

Arbejdsløshedskassen STA er for alle lønmodtagere

I gamle dage hed Arbejdsløshedskassen STA A-kassen for Stats- og Teleansatte. På trods af navnet er STA i dag en tværfaglig a-kasse, som accepterer alle lønmodtagere som medlemmer. A-kassens historie går helt tilbage til 1918, hvilket gør STA til én af Danmarks ældste a-kasser, som stadig eksisterer.

Ifølge STA’s egne oplysninger har STA omkring 34.000 medlemmer i 2009.

Arbejdsdirektoratets undersøgelse kårede STA, som en af de mest populære a-kasser målt på medlemstilfredshed. Undersøgelsen fandt således, at medlemstilfredsheden i STA var på 79 procent i 2009. Det placerer STA blandt eliten af a-kasser målt på medlemstilfredshed.

Prismæssigt er Arbejdsløshedskassen STA placeret i midten af udvalget af a-kasser. Det månedlige kontingent ligger således på 4.908 kroner, hvis du kun ønsker arbejdsløshedsforsikring. Det årlige kontingent stiger til 10.176 kroner, hvis du også vil indbetale til efterløn og pension.

Lidt om Arbejdsløshedskassen STA’s værdier

Arbejdsløshedskassen STA er blandt Danmarks ældste fagforeninger. I sin lange levetid har STA tilbudt økonomisk støtte og personlig rådgivning til sine arbejdsløse medlemmer.

For at give dig mere indblik i, hvad Arbejdsløshedskassen STA kan tilbyde, får du her a-kassens værdier:

STA vil være tættere på medlemmerne. Det styrker a-kassens kunde- og servicefokus yderligere.
STA vil fortsat tilbyde billige a-kassemedlemskaber, uden a-kassen går på kompromis med sine ydelser.
STA sætter fortsat det enkelte medlem i centrum.
STA vil blive ved med at tiltrække flere medlemmer og nye målgrupper.
STA vil bidrage til en konstruktiv arbejdsmarkedsdebat.

Alt i alt kan vi konkludere, at Arbejdsløshedskassen STA arbejder aktivt for sine medlemmer. Foruden a-kassens standardiserede tilbud, får du også en række medlemsfordele. Herunder billige forsikring og en række andre praktiske rabatter, som kan lette din hverdag økonomisk.

Mere du skal vide om Arbejdsløshedskassen STA

Arbejdsløshedskassen STA er en solid a-kasse, som i 2005, 2007 og 2009 er blevet kåret som den a-kasse, der har flest tilfredse medlemmer.

Kontaktoplysninger

Adresse: Ramsingsvej 28, 2500 København
Telefon: 70 12 37 82
Åbningstider:

Mandag 10.00 – 15.00
Tirsdag 9.00 – 15.00
Onsdag Lukket
Torsdag 9.00 – 15.00
Fredag 9.00 – 15.00

CVR: 72619110

 

SE ALLE A-KASSER

Scroll til toppen