FOA a-kasse er primært for offentligt ansatte.
Som medlem i FOA’s a-kasse får du rådgivning, løn og forsikring.

det faglige hus
5
A-kasse
486,-
Fagforening
69,-
Gælder
Alle
Gratis fagforening i 3 mdr. - Hovedkontor i Esbjerg - 8 fysiske afdelinger i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Herning, Kolding, Hillerød og Ringsted - Dette er et annonce link.
Ase 2
5
A-kasse
514,-
Fagforening
74,-
Gælder
Alle
Få 6 mdr. gratis fagforening ved indmeldelse - Lønsikring 51 kr./md. - Hovedkontor København SV + mødesteder i hele DK. Dette er et annonce link.
ma-logo
4.7
A-kasse
502,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende - + 350 gratis webinarer, kurser og netværksarrangementer om året - Hovedkontor Frederiksberg - Afdelingerne ligger i Aarhus C, Aalborg,Odense C. Dette er et annonce link.
lederne
4.8
A-kasse
480,-
Fagforening
199,-
Gælder
Ledere
Fordele: Tilkøb af lønsikring - Juridisk hjælp inden for 24 timer - Karriererådgivning og udvikling - Hovedkontor i København S - Afdelinger i Ålborg, Herning, Århus V, Kolding, Roskilde. Dette er et annonce link.
Akademikernes akasse
4.6
A-kasse
467,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende under 30 år - Kontor i København V, Odense C, Aarhus C, Aalborg, Esbjerg, Vejle, Herning. Dette er et annonce link.
ftfa logo
4.6
A-kasse
472,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Få hjælp til CV og ansøgninger - Få hjælp til nyt job - Attraktiv lønsikring - Hovedkontor København S - Afdelinger Aarhus C, Aalborg, Odense C, Kolding, Næstved. Dette er et annonce link.
CA akasse
4.5
A-kasse
505,-
Fagforening
55,-
Gælder
Alle
Tryghed og økonomisk sikkerhed - Lønværktøjer og hjælp til lønforhandling - Kontorer i Aarhus, Aalborg, Gentofte, Kolding. Dette er et annonce link.

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

 

Som medlem i FOA’s a-kasse får du rådgivning, løn og forsikring, selvom du mister dit arbejde.

Er du medlem af en a-kasse mister du ikke din løn, hvis du mister dit arbejde. På denne side giver vi dig informationer om FOA’s a-kasse. Du får både generelle informationer om Fag og Arbejde (FOA) medlemskabet samt eventuelle betingelser du skal opfylde, før du kan blive medlem af FOA’s a-kasse.

En a-kasse er din livline

Vi starter med en kort introduktion af, hvad en a-kasse egentlig er. En a-kasse er en arbejdsløshedskasse og fungerer som en forsikring der skrider ind, hvis du mister dit arbejde. Det koster penge at være medlem af en a-kasse, ligesom det koster penge at have en forsikring. Mange a-kasser giver dig desuden mulighed for at indbetale penge til pension og efterløn. Udover dagpenge, efterløn og andre økonomiske ydelser, så stiller din a-kasse også sin rådgivning til rådighed for dig. Rådgivningen hjælper dig tilbage på benene, og videre i dit arbejdsliv efter en fyring.

Når du bliver medlem af en a-kasse er der nogle pligter du skal opfylde. Blandt andet skal du være tilgængelig for arbejdsmarkedet, hvis du vil have dagpenge. Det giver ganske god mening, da du selvfølgelig ikke skal modtage dagpenge, hvis du allerede har fået et nyt job, eller på anden vis ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet.

En anden ting du skal være opmærksom på er, at du skal melde dig ind i en a-kasse før du mister dit arbejde. Ingen a-kasser virker med tilbagevirkende kraft. Men i de fleste tilfælde er du berettiget til økonomisk støtte, uanset hvor længe du har været medlem. De penge du betaler for dit medlemskab kan trækkes fra i skat. Det betyder at du, afhængig af dine personlige skatteforhold, kan reducere medlemsprisen væsentligt.

Alt i alt kan vi sammenfatte, at en a-kasse fungerer som et sikkerhedsnet der træder i kraft, hvis du bliver arbejdsløs.

 

FOA er fagforening og a-kasse i én

Fag og Arbejde (FOA) er både en fagforening og en a-kasse. En opgørelse fra Arbejdsdirektoratet viser, at FOA’s a-kasse er Danmarks fjerdestørste med 170.000 medlemmer i 2020. Blandt de mange a-kasser på markedet, er FOA stærkt positioneret, ikke mindst på grund af organisationens karismatiske leder, Dennis Kristensen, som tit figurerer i medierne. Dennis Kristensen udtaler sig vidt og bredt i mange sociale og arbejdsmarkedspolitiske debatter. FOA må derfor siges at være en politisk aktiv fagforening og a-kasse, som aktivt repræsenterer sine medlemmer i det politiske og offentlige rum.

FOA ligger pænt i midten af tilfredshedsbarometret i Arbejdsdirektoratets undersøgelse. Tallene viser, at medlemmerne i FOA’s a-kasse er tilfredse med deres engagement. Prismæssigt er FOA også placeret i midten af det samlede udbud af a-kasser, med årlige omkostninger på 10932 kroner for både akasse og fagforening, eller 519 kroner om måneden, hvis du kun vil have a-kasse.

 

FOA’s a-kasse er primært for offentligt ansatte

Medlemssammensætning i FOA’s a-kasse består primært af offentligt ansatte fra alle dele af den offentlige sektor. FOA bringer selv en række konklusioner ud fra medlemsgrundlaget, og ifølge deres opgørelse er FOA-medlemmerne beskæftiget i en af følgende sektorer:

  • Social- og Sundhedssektoren
  • Pædagogisk Sektor
  • Kost- og Servicesektoren
  • Teknik- og Servicesektoren
  • Udenfor sektor

Som det fremgår af medlemstallet, er FOA stærkt repræsenteret i social- og sundhedssektoren. FOA retter meget af sit markedsføringsskyts mod sundhedssektoren. FOA slår blandt andet på tromme for, at der skal flere hænder til sundhedssektoren, og at de ansatte i sektoren skal have bedre løn og arbejdsvilkår.

 

Mere du skal vide om FOA

Fag og Arbejde (FOA) er det tredje største fagforbund i Danmark. Forbundet har flere end 170.000 medlemmer på landsplan i 2020, og er tilsluttet hovedorganisationen for fagforeninger, LO. FOA’s medlemmer er fordelt regionale afdelinger, og størstedelen af medlemmerne er kommunalt/amtskommunalt ansatte, mens organisationen også en rummer en håndfuld privat ansatte.

FOA siger selv om deres medlemmer, at de typisk passer børn, varetager og plejer patienter på hospitaler og plejehjem, slukker ildebrande, yder hjælp og service til ældre og handicappede og kører busser. FOA’s medlemmer varetager også en lang række andre servicefag i offentligt regi.

FOA er som sagt meget politisk aktiv. Hver gang samfundsdebatten drejer sig om sektorer, hvor FOA er repræsenteret, er FOA altid de første medierne tager kontakt til. Derfor kan man roligt antyde, at FOA er blandt de mest kendte fagforeninger i Danmark. Det tætte bånd til medierne prioriterer FOA også højt i forhold til forbundets forhold til sin medlemmer. Forbundet har en flad organisation, for at være så tæt på medlemmerne som muligt. Det flade hierarki sikres gennem landsmøder for faggrupperne samt etablering af faglige udvalg. FOA’s demokratiske model, sikrer alle faggrupper direkte indflydelse på forbundets politik.

FOA har desuden opstillet en række værdier, som foreningen forsøger at leve op til:

Høj faglighed blandt medlemmerne
Tryghed
Medlemmerne er altid i centrum
Alt i alt er FOA en engageret og aktiv fagforening og a-kasse. Foreningen har et stærkt image, og en rig historie i forhold til sine medlemsaktiviteter og initiativer på det danske arbejdsmarked.

 

Kontaktoplysninger

Adresse: Forbundshuset, Staunings Plads 1-3
Telefon: 46 97 26 26
Åbningstider: kl. 8.30 – 16, Fredag kl. 8.30 – 15, Lørdag – Søndag lukket
CVR: 11738028

 

 

SE ALLE A-KASSER

 

 

Scroll to Top