Om DSA a-kasse

Se alternative tilbud til DSA a-kasse

Min A-kasse lønsikring
4.6
A-kasse
506 kr./md.
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Attraktiv lønforsikring
Billigt kontingent
Studiemedlemmer gratis - Kontorer i KBH V, Aarhus, Fredericia, Valby, Åbyhøj, Aalborg, Odense, Næstved, Rødovre. Dette er et annonce link.
Ase 2
5
A-kasse
527,-
Fagforening
74,-
Gælder
Alle
Dagpenge op til 24.199 kr. md.
Adgang til Ase Lønsikring
Få 6 mdr. gratis fagforening ved indmeldelse - Hovedkontor København SV + mødesteder i hele DK. Dette er et annonce link.
det faglige hus
5
A-kasse
497,-
Fagforening
69,-
Gælder
Alle
Danmarks billigste
Gratis fagforening i 6 måneder
Gratis fagforening i 3 mdr. - Hovedkontor i Esbjerg - 8 fysiske afdelinger i København, Aarhus, Odense, Aalborg, Herning, Kolding, Hillerød og Ringsted - Dette er et annonce link.
Akademikernes akasse
4.6
A-kasse
484,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Få tre måneders gratis lønsikring
Hurtigere i job
Gratis for studerende under 30 år - Kontor i København V, Odense C, Aarhus C, Aalborg, Esbjerg, Vejle, Herning. Dette er et annonce link.
ftfa logo
4.6
A-kasse
488,-
Fagforening
Nej
Gælder
Alle
Gratis for studerende under 30 år
Lynhurtig hjælp til din jobsøgning
Lønsikring
Få hjælp til CV og ansøgninger - Få hjælp til nyt job - Attraktiv lønsikring - Hovedkontor København S - Afdelinger Aarhus C, Aalborg, Odense C, Kolding, Næstved. Dette er et annonce link.
Business Danmark
4.5
A-kasse
490 kr./md.
Fagforening
167 kr./md.
Gælder
Marketing & Salg
Salgs- og marketing uddannelser
Individuel lønrådgivning
Lønsikring
Få hjælp til at finde nyt job med individuelle coachingforløb, workshops og kurser. - Hovedkontor i Rødovre. Dette er et annonce link.
CA akasse
4.5
A-kasse
528,-
Fagforening
55,-
Gælder
Alle
Hjælp til at finde nyt job
Kontante rabatter og fordele
Lønsikring
Tryghed og økonomisk sikkerhed - Lønværktøjer og hjælp til lønforhandling - Kontorer i Aarhus, Aalborg, Gentofte, Kolding. Dette er et annonce link.
lederne
4.8
A-kasse
499,-
Fagforening
220,-
Gælder
Ledere
Mulighed for lønsikring
Attraktive medlemstilbud
Fordele: Tilkøb af lønsikring - Juridisk hjælp inden for 24 timer - Karriererådgivning og udvikling - Hovedkontor i København S - Afdelinger i Ålborg, Herning, Århus V, Kolding, Roskilde. Dette er et annonce link.
virksom logo
4.5
A-kasse
499,-
Fagforening
220,-
Gælder
Selvstændige
Dagpenge ved ledighed
Jobrettet efteruddannelse
Få indtægtssikring og økonomisk tryghed - Sparring til forretningsudvikling - Hovedkontor i København S. Dette er et annonce link.

 

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

 

DSA a-kasse 2024 – Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse

Hvis du mister dit arbejde på grund af finanskrisen eller af andre årsager, og du ikke er medlem af en a-kasse, kan du ende i store økonomiske problemer. En arbejdsløshedskasse fungerer nemlig som en forsikring der træder i kraft, når du mister dit arbejde og får brug for økonomisk bistand for at komme igennem den svære tid.

På denne side omtaler vi en af Danmarks billigste a-kasse, Danske Sundhedsorganisationers Arbejdsløshedskasse. Foruden generelle oplysninger om DSA a-kasse tilbud, samt et indblik i DSA a-kasse historie og værdigrundlag. Foruden dette får du også relevante informationer om betingelser du skal opfylde, før du kan blive medlem.

Før vi kommer nærmere ind på, hvem DSA a-kasse er og hvad de kan tilbyde, vil vi starte med en kort introduktion af det bærende koncept i en arbejdsløshedskasse.

En a-kasse fungerer som sagt som en forsikring der træder i kraft, når du mister dit arbejde. En fyring eller en opsigelse kan blive katalysator for gennemgribende forandringer i dit liv, og derfor er det vigtigt med et trygt fundament. Dette fundament giver a-kassen i form af økonomisk bistand og kompetent rådgivning, så du kan komme godt videre i dit arbejdsliv.

For at være berettiget til dagpenge og andre økonomiske ydelser kræver de fleste a-kasser, at du skal have været medlem i et år. Du skal med andre ord betragte et a-kasse medlemskab som en præventiv indsats der skåner dig fra den økonomiske afgrund, hvis du mister din primære indtægtskilde. Samtidig er det et krav for at blive optaget i en a-kasse, at du allerede er i beskæftigelse.

Som medlem i en a-kasse bliver du opkrævet et fast månedligt kontingent. Størrelsen på beløbet afhænger dels af hvilken a-kasse du vælger, og dels hvilke økonomiske ydelser du vil indbetale til. Hele beløbet kan dog trækkes fra i skat.

 

DSA - Din Sundhedsfaglige A-kasse

 

DSA a-kasse kun for bestemte faggrupper

DSA’s medlemmer findes primært i faggrupperne fysioterapeuter, bioanalytikere, sygeplejersker, radiografer, jordemødre, samt ergoterapeuter. DSA har eksisteret siden 1942 og blev oprettet efter ønske om en a-kasse fra danske sygeplejersker. Det vil altså sige, at mens DSA i starten var for sygeplejersker har organisation siden indlemmet nye faggrupper. Sidst da ergoterapeuter og fysioterapeuter blev indlemmet i 2006.

DSA a-kasse i 2024 havde omkring 98.000 medlemmer.

DSA er Danmarks billigste a-kasse.

 

Lidt om DSA a-kasse værdier

Som tidligere nævnt har DSA optagelseskriterier som afgrænser a-kasse til medlemmer fra bestemte faggrupper. A-kassen er en af de såkaldte ’gule fagforeninger’, som er politisk uafhængig og som kun bæres af medlemmernes faglighed.

DSA har opstillet en række værdier og mål for sin indsats overfor sine medlemmer:

DSA vil give sine medlemmer et unikt jobmatch, fordret af rådgivning fra sundhedsfagligt uddannede jobkonsulenter.

  • DSA a-kasse giver sine medlemmer fuld adgang til digital jobsøgning.
  • DSA yder en hurtig og kvalificeret forsikringsservice
  • DSA er klar med bistand fra socialrådgiverne, hvis et af DSA a-kasse medlemmer bliver syg eller træder i vande i det sociale system.
  • DSA giver sine medlemmer mulighed for at få rådgivning fra fagspecialister, inden for områder som efterløn, forsikring og sociallovgivning.
  • DSA afholder medlemsmøder i hele landet
  • DSA yder hjælp til at sikre det enkle medlems rettigheder i forbindelse med sygedagpenge og barsel.

Som det fremgår af DSA’s værdier og målsætninger er DSA langt mere end en a-kasse. Den økonomiske bistand ledsages nemlig af kompetent rådgivning og en lang række tilbud som kan hjælpe dig videre, hvis du mister dit job.

 

Mere du skal vide om DSA a-kasse

DSA a-kasse samarbejder med seks faglige organisationer, herunder Danske Bioanalytikere, Danske Fysioterapeuter, Dansk Sygeplejeråd, Ergoterapeutforeningen, Foreningen af Radiografer i Danmark, samt Jordemoderforeningen.

 

DSA - Din Sundhedsfaglige A-kasse

 

DSA a-kasse Trustpilot

Anmeldelse på 4.4/5 anmeldt af over 730 medlemmer.

 

SE ALLE A-KASSER

Scroll to Top