Akademikernes a-kasse – åben for alle – Bliv medlem her

3.5/5

A-kasse

467,- kr./md.

 Fagforening

Nej

Gælder

Alle

Annonce

Kontor i København V, Odense C,Aarhus C,Aalborg,Esbjerg,Vejle,Herning

Alt du skal vide om Akademikernes a-kasse

En a-kasse hjælper dig på benene igen, hvis du mister dit arbejde.

Finanskrisen kan forandre dit liv fra den ene dag til den anden, hvis din arbejdsplads bliver ramt af nedskæringer. Men selv når finanskrisen er passeret er fyringstruslen altid aktuel i en verden, som er i konstant forandring. Derfor er det vigtigt, at man forsikrer sig mod det utænkelige god tid i forvejen. Derved bliver indflydelsen mindre og processen lettere at komme igennem.

På denne side belyser vi Akademikernes a-kasse, som tilbyder forsikring både med mulighed for dagpenge, efterløn, samt pension.

A-kasse hjælper dig videre

Før vi går i detaljerne med Akademikernes arbejdsløshedskasse vil vi give dig en kort introduktion til hvad en a-kasse er og hvordan en a-kasse kan hjælpe dig videre efter en fyring.

En arbejdsløshedskasse fungerer i praksis på samme måde som en forsikring. Du indbetaler løbende et beløb til din a-kasse og i retur lover a-kassen dig økonomisk bistand og rådgivning, hvis du mister dit arbejde. Der er med andre ord tale om en præventiv investering, som kan hæmme de negative effekter en fyring alting vil medføre. Der er rigtig mange forskellige a-kasser, alle med forskellige profiler, værdi og priser.

For at blive medlem af en a-kasse skal du have et arbejde. Du skal samtidig tage stilling til, om du kun ønsker at indbetale til dagpenge, eller om du ønsker at indbetale både til dagpenge og efterløn samt pension. Hvilken model du vælger afhænger i høj grad af omfanget af den kompensationsplan, din ansættelseskontrakt i forvejen omfatter. Hvis du mister dit arbejde og skal modtage dagpenge er det vigtigt du er opmærksom på, at du kun kan modtage dagpenge hvis du står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Størrelsen på det månedlige kontingent, som a-kassen opkræver, er forskelligt fra a-kasse til a-kasse. Nogle a-kasser markedsfører sig som de billigste, mens andre a-kasser også prioriterer andre kvaliteter, som betyder højere kontingenter.

Fælles for alle a-kasser og kontingenter er dog, at kontingentet kan trækkes fra i skat.

Akademikernes a-kasse er åben for alle

På trods af det særprægede navn er Akademikernes a-kasse en tværfaglig a-kasse, som er åben for alle lønmodtagere og selvstændige. Akademikerne er dog stærkt repræsenteret i a-kassen, som med sine 255.000 medlemmer er den største a-kasse for akademikere.

Dit samlede bidrag til a-kasse ender således på 5.604 kroner om året i 2021.

Mere du skal vide om Akademikernes a-kasse

Akademikernes a-kasse lever naturligvis op til alle de betingelser, som en a-kasse skal leve op til ved lov. Disse pligter tæller blandt andre udbetaling af dagpenge, feriedagpenge samt efterlønsydelser. A-kassen tilbyder også vejledningssamtaler, som har til formål at hjælpe medlemmet videre efter en fyring. A-kassen kan samtidig hjælpe til med indberetninger til jobcenteret

Alle aktiviteterne i Akademikernes a-kasse administreres fra a-kassens hovedkontor i København. Hovedkontoret får samtidig bistand fra regionskontoret i Århus.

Kontaktoplysninger

Adresse: Vester Farimagsgade 13, 1606 København
Telefon: 33 95 03 95
Åbningstider: kl. 10 – 14, Lørdag – Søndag lukket
CVR: 18194686

 

SE ALLE A-KASSER

 

Scroll til toppen