Se alternative tilbud til DANA a-kasse

[loancomparison table=1]

Sorteringen af tilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

DANA a-kasse: Anmeldelse af arbejdsløshedskasse for selvstændige

OBS: DANA er i 2020 blevet en del af a-kassen FRIE

Den finansielle krise kan ramme dig når som helst. Pludselig mister du dit arbejde, og dermed også dit økonomiske livsgrundlag. Der findes heldigvis en løsning for dig, som kan begrænse dit tab og bistå dig i din overgang fra ansat til arbejdsløs, og forhåbentligt tilbage i job.

En arbejdsløshedskasse har meget tilfælles med forsikringer, som du kender dem i traditionel forstand. Du betaler et fast månedligt kontingent for at være medlem, mens du er i beskæftigelse, og på den måde er du sikret, når du mister dit arbejde. I tilfælde af job tab skrider a-kassen nemlig ind, og udbetaler dagpenge til dig. Samtidig sørger arbejdsløshedskassen for, at du får den rådgivning og bistand, du har brug for, når du skal videre og finde nyt arbejde.

Sagt med andre ord dæmper en a-kasse effekterne af en fyring, og lader dig leve dit liv mere eller mindre, som du levede det før.

I denne artikel stiller vi skarpt på DANA’s a-kasse. Foruden generelle oplysninger om a-kassen får du også en række andre brugbare informationer, som kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige a-kasse for dig.

En a-kasse afbøder faldet

Vores oplysninger om DANA´s a-kasse har ikke meget værdi for dig, hvis du endnu ikke er sikker på, hvordan en a-kasse fungerer. Derfor starter vi med en introduktion til a-kassens eksistensberettigelse og formål.

En arbejdsløshedskasse udbetaler dagpenge til dig, samt efterløn og pension, hvis du mister dit arbejde. Foruden økonomisk støtte yder a-kassen også rådgivning, som hjælper dig videre i din karriere. Rådgivningen styrker dig professionelt, men er i høj grad også rettet mod, at stimulere din personlige udvikling. Afhængig af din jobsituation, og hvor længe du havde dit arbejde, kan en fyring eller opsigelse forårsage store psykologiske problemer, og i nogle tilfælde havner nogle midt i en decideret identitetskrise.

Hvor meget støtte du får afhænger af, om du har indbetalt til efterløn og pension, eller blot indbetalt til dagpenge. Det er vigtigt, at du køber en arbejdsløshedsforsikring, mens du allerede er i arbejde. Hvis du først kommer i tanke om en a-kasse, når skaden er sket, er det for sent. De fleste a-kasser forlanger nemlig, at du har været medlem i mindst et år, før du er berettiget til økonomisk støtte og a-kassens øvrige støttetilbud.

For at blive medlem af en a-kasse skal du have et arbejde allerede. Du kan med andre ord ikke vente til du bliver fyret, før du melder dig ind i en a-kasse. Selvom det svinger fra a-kasse til a-kasse, så kræver de fleste a-kasser at du er medlem i mindst et år, før du er berettiget til økonomisk bistand og rådgivning. Når du er blevet medlem bliver du opkrævet et fast månedligt kontingent, på samme måde som du betaler for dine forsikringer. Beløbet kan trækkes fra i skat og størrelsen afhænger dels af, hvilken a-kasse du vælger, og om du også vil betale for ekstra økonomiske ydelser som efterløn og pension.

DANA’s a-kasse er de selvstændiges a-kasse

Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, er det ekstra smart, at være medlem af en arbejdsløshedskasse. Som selvstændig er der nemlig ingen til at gribe dig, hvis konjunkturerne tvinger dig til at dreje nøglen om i din forretning. Hvis du som selvstændig er medlem af DANA´s a-kasse får du udbetalt dagpenge, efterløn, samt pension, hvis forretningseventyret ikke går, som du havde forventet.

DANA´s a-kasse har eksisteret i over 40 år og er i dag en af Danmarks mest populære a-kasser målrettet selvstændige erhvervsdrivende i Danmark. Ifølge DANA´s egne oplysninger havde a-kassen flere end 37.000 medlemmer inden fusionen med FRIE.

Værdierne i DANA´s a-kasse

Alle DANA´s medlemmer er selvstændige. På grund af den finansielle krise er der kommet øget fokus på, at det er vigtigt med en nødplan, hvis ens forretningseventyr går skævt.

Ifølge DANA ønsker a-kassen, at leve op til følgende forpligtelser til sine medlemmer:

  • DANA vil yde personlig service og rådgivning
  • DANA vil forsyne sine medlemmer med gratis rådgivning gennem DANA NET
  • DANA vil etablere og fordre et solidt netværk for selvstændige
  • DANA vil skabe grobund for en lang række udviklende arrangementer, som styrker dit netværk og i sidste ende din forretning
  • Som medlem af DANA´s a-kasse, får du også medlem til en lang række håndgribelige rabatter.

Mere du skal vide om DANA´s a-kasse

DANA´s a-kasse står klar med kompetent rådgivning og økonomisk støtte, hvis du som selvstændig rammer panden mod muren. Du skal huske på, at hvis du ikke er medlem af en a-kasse, er du ikke berettiget til økonomisk kompensation idet, at du jo har været din egen arbejdsgiver. Har du med andre ord ikke selv sat penge til side, og din virksomhed går ned, har du ingen til at gribe dig.

SE ALLE A-KASSER

Scroll til toppen